SUT MAHSULOTLARINI QAYTA ISHLASHNING OZIQ-OVQAT XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHDAGI AHAMIYATI
DOI:
https://doi.org/10.5281/zenodo.18054540Ключевые слова:
sut, sut mahsulotlari, kefir, qimiz, pasterizasiya qilingan, sterilizasiya qilingan, qaynatib pishirilgan, termik ishlov, yogʻli, parhez.Аннотация
ushbu maqolada sut va sut mahsulotlarini qayta ishlash masalalariga alohida e'tibor qaratilgan. Sut
mahsulotlarini qayta ishlash natijasida tayyorlanadigan mahsulotlar hamda ushbu mahsulotlarning foydali jihatlari
misollar yordamida yoritilgan.
Библиографические ссылки
1. Merkulova N.G. Proizvodstvenniy kontrol v molochnoy promishlennosti / N.G. Merkulova, M.Yu.Merkulov, I.Yu.
Merkulov. SPb.: Professiya, 2009. -265 s.
2. J.S. Fayziev, J.M. Qurbonov. Oziq – ovqat mahsulotlari tadqiqotining fizik-kimyoviy uslublari. Oʻquv qoʻllanma. “Ilmziyo”,
Toshkent, 2009. -240 b.
3. Fayziev J.S., Kenjaev Yu.Ch., Fayziev Sh.J. “Sutni mexanik va issiqlayin qayta ishlash texnologiyasi” Oʻquv qoʻllanma.
(Oʻzbekiston Respublikasi Oliy va oʻrta maxsus ta’lim vazirligining 2018 yil 27 martdagi 274-sonli buyrugʻiga asosan
berilgan № 274-010 sonli oʻquv adabiyotining nashr ruxsatnomasi).
4. Ataxanov Sh.N., Fayziev J.S., Atamirzaeva S., Akromboev R., Kenjaev Yu.Ch. “Brinza va pishloq tayyorlash
texnologiyasi”. Oʻquv qoʻllanma. (Oʻzbekiston Respublikasi Oliy va oʻrta maxsus ta’lim vazirligining 2018 yil 27 martdagi
274-sonli buyrugʻiga asosan berilgan № 274-007 sonli oʻquv adabiyotining nashr ruxsatnomasi).
5. Fayziev Sh.J., Ataxanov Sh.N., Kenjaev Yu.Ch., Fayziev J.S., Qanoatov X.M., Mallaboev O.T. “Sut va sut
mahsulotlarining texnik-kimyoviy nazorati”.Darslik. (Oʻzbekiston Respublikasi Oliy va oʻrta maxsus ta’lim vazirligining
2018 yil 27 martdagi 274-sonli buyrugʻiga asosan berilgan № 274-008 sonli oʻquv adabiyotining nashr ruxsatnomasi).
6. Sut va sut mahsulotlariga (texnik shartlar va tahlil usullari) Oʻzbekiston Respublikasi xududida amalda boʻlgan
davlatlararo standartlar.
7. Sut va sut mahsulotlariga (texnik shartlar) boʻlgan amaldgi Oʻzbekiston Respublikasi Davlat Standartlari.
8. Obshaya texnologiya moloka i molochnix produktov: uchebnik dlya vuzov / A. M. Shaligina, L.V. Kalinina. - M.: KolosS,
2006. - 199 s.
9. Bredixin, S.A.Texnologicheskoe oborudovanie predpriyatiy molochnoy promishlennosti: ucheb. posobie dlya vuzov /
S. A. Bredixin. - M.: KolosS, 2010. - 408 s.
10. Golubeva, L.V. Sovremennie texnologii i oborudovanie dlya proizvodstva pitevogo moloka / L.V.Golubeva, A. N.
Ponomarev. - M.: DeLi print, 2004. - 179 s.
11. G N Krus. Texnologiya moloka i molochnix produktov / G N Krus, A G Xramsov. - M: Kolos, 2006. - 455s.
12. Xramsov, A.G. Originalnie molochnie napitki: sbornik reseptur / A. G. Xramsov, Vasilisin, S.V., Jidkov, V.E. - M.: DeLi
Print, 2003. - 269 s.
13. Stepanova L.I. Spravochnik texnologa molochnogo proizvodstva: Texnologiya i resepturi. V trex tomax : T.1:
Selnomolochnie produkti. Proizvodstvo moloka i molochnix produktov.(SanPiN 2.3.4.551-96).-2000 / L. I. Stepanova.
- GIORD. - 384 s.
14. Xramsov A.G. Spravochnik texnologa molochnogo proizvodstva / A. G. Xramsov. - 2004. - 576.